Home > Waarom detacheren?

Waarom detacheren?

Personeelsdetachering is het lenen van personeel van een ander bedrijf. Het is iets anders dan mensen inhuren van een uitzendbureau. Wanneer huurt u een gedetacheerde in en welke afwegingen maakt u?

Detacheren is het inhuren van personeel via een detacheringsbureau. Meestal gebeurt dit op basis van langdurige overeenkomsten maar kan ook voor kortere tijd gebruikt worden. Het bureau heeft personeel in dienst en u huurt het personeel voor een periode in. Formeel is het detacheringsbureau dus de werkgever van het gedetacheerde personeel. Als inhuurder bent u de opdrachtgever van het detacheringsbureau en de werknemer is een ingeleende werknemer voor u. Omdat het detacheringsbureau de werkgever is, loopt het detacheringsbureau de risico’s bij ziekte en ontslag.

Wat kost detacheren?

Detacheren is duurder dan het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Omdat het detacheringsbureau het werkgeversrisico draagt, zal deze een deel van het risico incalculeren in de opslag die zij op het uurtarief van de te detacheren werknemer hanteert. Wat dat uurtarief is en welke opslag daarbij wordt berekend, hangt onder meer af van de specialisatie en ervaring die u vraagt.

Redenen voor detachering

De meest voorkomende redenen van ondernemers om mensen te detacheren zijn:
  • Ziektevervanging
  • Speciale projecten
  • Een verlengde proeftijd
  • Extra ondersteuning tijdens drukte

Voordelen

Het voordeel van detachering is dat u gemakkelijk en snel aan hoogopgeleid personeel kan komen. Het detacheringsbureau biedt u mensen aan. Deze arbeidskrachten hebben in de meeste gevallen al ervaring opgedaan in verschillende bedrijven. Dit kan een voordeel zijn omdat ze brede kennis hebben.
Het grootste voordeel van detacheren is dat u de mensen maar tijdelijk aan u bindt. Als de economie in elkaar zakt of u hebt financieel wat minder ruimte, dan hoeft u geen mensen te ontslaan. Ook is het goed voor uw bedrijf om regelmatig nieuwe mensen in uw onderneming te hebben. Zij komen weer met nieuwe ideeën en sporen de oude kern aan. Een mix van mensen die al langere tijd bij u werken en nieuwe mensen is ideaal.

Nadelen

Detacheerders blijven altijd een beetje buiten het bedrijf. Vaak kennen ze de cultuur van uw bedrijf, hun collega’s en de werkzaamheden minder goed. U moet daarom een detacheerder altijd inwerken.
Ook krijgen ze vaak een relatief hoog salaris, wat hoger kan liggen dan dat van de mensen die al langer bij u werken. Dit kan voor scheve verhoudingen zorgen.

Arbeidsvoorwaarden

Gedetacheerden kunnen een arbeidscontract van u krijgen maar veel vaker komt het voor dat het detacheringsbureau de werknemer volledig in dienst neemt. Het voordeel is dat de detacheerders veel zekerheid hebben. U hebt altijd te maken met twee partijen, de detacheerder en het bureau waarmee u het regelt. Dat houdt in dat een detacheerder niet alleen met zijn bureau maar ook met u moet overleggen over vakanties bijvoorbeeld. U als ondernemer blijft ook verantwoordelijk voor de medewerker op de werkvloer.

CV uploaden

Vragen? Bel ons op 038 - 385 12 10

Betrouwbaar

3-in-1 Dienstverlening is een specialist in het bemiddelen van vakbekwame medewerkers in de grond-, weg- en waterbouw, bouw en transport en logistiek. Wij staan voor professionaliteit, kwaliteit en zijn betrokken bij uw organisatie. Dat maakt ons een betrouwbare partner. Onze medewerkers zijn talenten in dit vakgebied en beheersen alle facetten van het vak. Zij hebben de benodigde ervaring, opleidingen en certificaten. Daar kunt u van op aan.